• Wat is XML

Een formaat om dingen te stockeren om te transporteren, maar het doet niet echt iets. Het is louter informatie gehuld in tags. Je hebt software nodig om de boodschap te tonen. De tags liggen niet vast, maar je kan ze zelf maken alsook de structuur van je document. Het wordt veel gebruikt voor transmissie van data tussen allerlei verschillende applicaties.

  • Scraping for journalists chap 1

Het nut ervan is voor ons nog redelijk vaag. We hebben de oefeningen wel kunnen nabootsen, maar het echte nut begrijpen we dus nog niet echt. Wel hebben we geprobeerd het met online pdf-bestanden te doen, maar dat ging blijkbaar niet. Het werkt dus enkel met HTML volgens ons.

  • Data-journalism handbook

Dit toont aan dat de media redelijk wat doet met data, en dat databases handig zijn om bepaalde informatie overzichtelijk voor te stellen.

  •  How to Mash Up RSS Feeds with Yahoo Pipes

Lijkt ons een handig iets dat je je rss-feeds een beetje kan geordend houden en bepaalde totaal overbodige feeds buiten kan houden. In de tekst wordt echter alleen over mac gesproken , we vragen ons dan ook af of het ook op windows beschikbaar is.

  •  About Fusion Tables

Best wel handig, want je kan tabellen van verschillende sites samenzetten om er dan bijvoorbeeld een grafiek van te maken.

 Cynthia en Bjorn

Advertisements