In de moderne digitale wereld en economie zijn digitale goederen helemaal niet schaars meer, het is ook veel makkelijker nu dan vroeger om informatie te raadplegen door middel van het internet. Bovendien is dit goedkoop en soms zelfs zo goed als kostenloos. De instituties (oa. educatieve instellingen) staan hier voor een probleem, ze moeten zich aan deze situatie aanpassen of ten onder gaan.

Vroeger was het moeilijk en duur om boeken te raadplegen , vaak moest men verre reizen afleggen om een boek te kunnen raadplegen. Om dit te beperken bracht men boeken samen in bibliotheken. Later werden universiteiten rond deze boekenbronnen gebouwd, om op een zo efficiënt mogelijke manier kennis door te geven.

Waarschijnlijk is dit systeem echter niet meer relevant in de huidige digitale maatschappij. We zitten niet meer met het probleem van vroeger dat we lange afstanden moeten afleggen of torenhoge sommen moeten betalen om aan een beetje informatie te geraken. Het onderwijs zou waarschijnlijk kwalitatief beter kunnen zijn. Het is de dag vandaag namelijk enorm makkelijk om van thuis uit of eigenlijk van gelijk waar informatie te vergaren.

de originele tekst

Bjorn en Cynthia

Advertisements